Pakket of losse lessen?

Waarom géén pakketten?

 

Een pakket met rijlessen en daarin een TTT en een examen kan een hele makkelijke oplossing zijn. Je spreekt af met de instructeur wel pakket je het beste kan nemen en je betaalt van tevoren het gehele pakket. Je hoeft je dan tijdens de rijopleiding geen zorgen meer te maken over de betaling. 

Maar....wat als de rijschool failliet gaat, of je wilt tussentijds overstappen van rijschool, omdat het simpelweg niet bevalt. Dan zijn de mogelijkheden vaak erg beperkt. 

Dit zijn zomaar een paar nadelen van het afsluiten van een totaalpakket. Echter dit zijn niet de belangrijkste redenen waarom ik bij mijn rijschool niet werk met pakketten.

Het is belangrijk dat jij als leerling ontspannen jouw rijlessen kunt volgen, zonder dat je enige druk ervaart. Een leerling die een pakket afsluit, wil vaak proberen om ook daadwerkelijk binnen het aantal lessen wat het pakket telt, de rijopleiding te voltooien. Hierdoor kan het zijn dat de leerling "nog beter" zijn best gaat doen, wat vaak alleen maar resulteert in een minder resultaat. Wat uiteindelijk meer lessen gaat kosten.

 

Hieronder nogmaals de voordelen van losse lessen:

  • je kunt stoppen wanneer je wilt
  • als je al eens rijlessen hebt gevolgd, hoef je niet weer een compleet pakket af te sluiten
  • geen druk tijdens de opleiding, omdat je vast zit aan een vast aantal lessen
  • geen grote betaling vooraf
  • je betaalt niet voor lessen die je niet rijdt