Tussentijdse Toets

De tussentijdse toets

Bij de tussentijdse toets bootst de examinator het praktijkexamen na. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig kunt autorijden. Hierbij wordt gekeken of je voldoende rekening houdt met de rest van het verkeer. 

Tijdens de tussentijdse toets doe je dus alles wat je op een 'echt' examen ook zou doen. Je moet een stukje zelfstandig route rijden met gebruikmaking van een navigatiesysteem, een situatiebespreking komt aan de orde én je doet twee bijzondere verrichtingen.

Na afloop bespreek je de rit met de instructeur en de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.

Doe je de bijzondere verrichtingen goed, dan krijg je hier een vrijstelling voor. Dit betekent dat je geen bijzondere verrichten meer hoeft te doen op je 1e praktijkexamen!

De tussentijdse toets is een ideaal hulpmiddel om goed voorbereid  op het praktijkexamen te verschijnen. Na het doen van de tussentijdse toets heb je een aanzienlijk grotere kans om in 1 keer te slagen voor het praktijkexamen!

 

Bekijk hieronder het filmpje over de Tussentijdse Toets bij het CBR.