Rijtest

Als er in uw gezondheidssituatie iets veranderd en uw behandelend arts is van mening dat uw rijgeschiktheid getest dient te worden, dan kunt u door het CBR opgeroepen worden voor een rijtest.

Een aanleiding voor een oproep kan zijn het insturen van de Eigen Verklaring met hierop een met ja beantwoorde vraag door een (kandidaat-) rijbewijsbezitter.

Tijdens de rijtest wordt er door een "deskundige praktische rijgeschiktheid" gekeken of u nog in staat bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. 

Een rijtest is niet hetzelfde als een praktijkexamen. U kunt hiervoor dus niet zakken of slagen.

Heeft u al een rijbewijs, dan is het niet noodzakelijk dat u volgens de rij-procedure rijdt. U heeft namelijk al de nodige praktijkervaring met autorijden.

Betreft het iemand die bezig is met rijlessen om zijn rijbewijs te halen, dan wordt er wel min of meer verwacht dat er gereden wordt volgens 'het boekje". Ook hierbij is het niet mogelijk om te slagen of te zakken. Het is immers géén praktijkexamen!!

De uitslag van de rijtest kan als volgt zijn: u mag uw rijbewijs houden of u bent afgekeurd. In het geval van een leerling kan de uitslag zijn: je mag op voor het praktijkexamen of je moet nog een keer terugkomen na een aantal rijlessen.

Heeft u bericht gekregen dat u een rijtest moet doen, neem dan contact op met de rijschool, zodat we samen met u een datum kunnen reserveren voor de rijtest. Eventueel is het mogelijk voor de rijtest een uurtje les te volgen, in deze les krijgt u eventueel wat tips van de instructeur.

 

 Voor meer informatie over de rijtest bij het CBR klikt u op onderstaande link.

 

https://www.cbr.nl/medisch.pp